همیشه وقتی صحبت از اسفناج می‌شود ناخودآگاه ذهنمان به سمت و سوی کمبود آهن، کم خونی و البته ملوان زبل می‌رود که با خوردن اسفناج به زورآزمایی می پرداخت، هرچند در غنی بودن این سبزی از لحاظ آهن هیچ شکی نیست، اما واقعا با دیگر خواص درمانی فوق العاده اسفناج آشنا هستید‌؟اسفناج با برگ‌های پهن و با بافت نرم، ترد و رنگ سبز پررنگ خود دارای فواید بی‌شماری است‌که بسیاری از این فواید ناگفته مانده است‌.

 "محمدی"، متخصص تغذیه به ایسنا می‌گوید: اسفناج از نظر علم تغذیه سرشار از آهن و ویتامین‌ها و مواد معدنی است که به ندرت در غذاهای دیگر پیدا می‌شود.وی ادامه می‌دهد: این سبزی که ارزش غذایی زیادی دارد سرشار از ویتامین‌هایی از قبیل آ، ث، ای، کا، ب و املاحی مانند آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فولات است.محمدی می‌افزاید: اسفناج به عنوان یک منبع غنی از آهن شناخته شده است، بطوری که ۱۸۰ گرم اسفناج پخته شده، 43.6 میلی گرم آهن دارد که این مقدار نسبت به دیگر منابع گیاهی و حیوانی آن مانند گوشت بیشتر است.

 وی با بیان اینکه با مصرف اسفناج از بیماری‌هایی از قبیل پوکی استخوان، بیماری‌های قلبی، سرطان روده و بیماری‌های مفصلی می‌ توان پیشگیری کرد‌، می‌گوید: اسفناج یکی از گیاهانی است که ظرفیت ضد سرطانی آن خیلی بالا و برای پیشگیری ابتلا به سرطان به سلطان گیاهان معروف است و طبق تحقیقات دانشمندان‌ در کاهش سرطان کولون، سرطان رکتوم، سرطان معده، سرطان پروستات، سرطان حنجره حلق، سرطان مخاط رحم و سرطان گردن، سرطان مری و به ویژه سرطان ریه نقش والایی دارد‌.محمدی می‌گوید: اسفناج کلسترول خون را پایین آورده و میزان بالای پتاسیم و میزان پایین سدیم موجود در این سبزی برای حفظ تعادل فشارخون لازم است، چرا که پتاسیم کاهش دهنده و سدیم افزایش دهنده فشارخون است‌.

 وی می‌گوید: بسیاری از مردم از مزایای هویج جهت سلامتی چشم اطلاع دارند، در حالی که اسفناج نیز به دلیل آن که ویتامین (آ) زیادی دارد از بیماری‌هایی مانند آب مروارید، شب کوری و عفونت پیشگیری کرده و به شکل گیری استخوان و رشد آن کمک می‌کند.این متخصص تغذیه می‌گوید: اسفناج شامل مقدار زیادی کلسیم است که برای رشد وسلامت استخوان‌ها لازم است و از بروز پوکی استخوان پیشگیری می‌کند و از این رو در دوران بارداری، شیردهی و خصوصاً در خانم‌های یائسه مفید است.وی می‌افزاید: اسفناج همچنین دارای انرژی بسیار پایینی است، به طوری که هر 100 گرم آن حاوی 10 کیلوکالری انرژی است. میزان فیبر خوراکی آن نیز 8.5 گرم در هر 100 گرم است که هم فیبر محلول و نامحلول دارد، بنابراین می‌تواند برای افراد با قند و چربی بالا مناسب باشد.محمدی می‌گوید: اسفناج به خاطر برگ‌های تیره‌اش دارای چندین فایتوکمیکال مهم از جمله لیپوئیک است که به بازسازی آنتی اکسیدان ویتامین E و C می پردازد و به خاطر نقش مهمش در تولید انرژی می‌تواند عاملی موثر برای تنظیم قند خون باشد.این متخصص تغذیه می‌گوید: اسفناج از نظر داشتن ویتامین b3 بسیار غنی است و از بروز بیماری پلاگر پیشگیری می‌کند‌(پلاگر یک نوع بیماری است که به علت کمبود ویتامین b3 در بدن تولید می‌شود و نشانه‌های آن، ضعف بدن، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه و به وجود آمدن لکه‌های قرمز روی بدن است.)

 محمدی می گوید: مصرف اسفناج می‌تواند در لطافت پوست نقش بسزایی داشته باشد، این سبزی نقش مهمی در تقویت و بازسازی پوست و پیشگیری از بروز چین و چروک‌های پوستی دارد و رنگدانه‌های موجود در اسفناج از پوست در برابر اشعه ماورای بنفش محافظت می‌کند.

 وی با بیان اینکه برای حفظ خواص و مواد مفیدی که در اسفناج وجود دارد، نباید آن را آب‌پز کرد‌، می‌افزاید: قرار دادن این سبزی هنگام شست و شو درون آب یا پختن آن به وسیله آب، موجب از بین رفتن خواص مفید و ویتامین‌های آن می‌شود، بنابراین بهترین راه حل آن است که اسفناج را تفت دهید‌.

 اگرچه اسفناج در تمام طول سال در دسترس است، اما اسفناج تازه را می‌توان از اوایل فصل پاییز تا اواخر زمستان تهیه کرد‌، این روزها فصل اسفناج است، پس از این فصل نهایت بهره را برای سلامتی‌تان ببرید‌. 

 

 

 

 نتایج مطالعات محققان دانشگاه کمبریج نشان می دهد که خواب بیشتر از ۸ ساعت در شب، احتمال سکته مغزی را ۴۶ درصد افزایش می دهد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، مشکلات مربوط به حافظه و تمرکز، چاقی، دیابت و بیماری های قلبی از پیامدهای کم خوابی هستند، از طرفی پرخوابی نیز مشکلات خاص خود را دارد و مطالعات جدید نشان می دهد که خواب بیشتر از ۸ ساعت در شب، با افزایش احتمال سکته مغزی مرتبط است.

با توجه به تحقیقات مرکز بنیاد ملی خواب آمریکا، حدود ۷٫۹ ساعت خواب در شب برای افراد بین ۱۸ تا ۶۴ سال ضروری است و خواب کمتر و بیشتر از این، می تواند برای سلامتی مشکل ساز باشد.

هنوز دلیل اصلی ارتباط پرخوابی و سکته مغزی روشن نیست؛ ولی تحقیقات انجام شده بر روی بیش از ۹ هزار و ۶۰۰ نفر این ادعا را تایید می کند.

سکته مغزی زمانی اتفاق می افتد که جریات خون مغز محدود می شود یا لخته خون ایجاد می شود. در آمریکا سالانه ۷۹۵ هزار نفر سکته مغزی را تجربه می کنند. مهمترین علایم این عارضه عبارتند از :

-سردرهای شدید بدون علت

-احساس ناگهانی ضعف و بی حسی در یک طرف بدن

- تغییر ناگهانی دید در یک یا دو چشم

-اختلال در بلع غذا

-احساس سرگیجه هنگام راه رفتن

-مشکل در تکلم و شناخت دیگران

 

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: دَم کرده گل و شکوفه به سردرد را برطرف می‌کند.

 اصغر نقشی، افزود: میوه به دارای مقدار زیادی فیبر غذایی، پتاسیم است.

 وی تشریح کرد: علاوه بر گوشت به، دانه آن نیز اثر شفابخشی برای التهاب‌های دستگاه گوارش و مخاط‌ها، سرفه‌های خشک، سینه درد، تب و گرفتگی صدا دارد.

 نقشی ادامه داد: دَم کرده برگ‌های به برای تسکین سرفه شهرت فراوان دارد.

 کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی یادآور شد: به سرشار از ویتامین‌های آ، ب، ث و همچنین قند و پکتین است.

 وی از نقش به در کاهش وزن گفت و اظهارکرد: مصرف به با داشتن مقدار زیادی فیبر در کاهش وزن تاثیرگذار است.

 نقشی با اشاره به کاهش فشار خون با مصرف به تاکید کرد: پتاسیم موجود در به پایین آوردن فشارخون را امکان پذیر می‌سازد.

منبع: ایسنا
اگر بعد از ظهر خسته هستید بجای اینکه نوشیدنی‌های کافئین دار مصرف کنید، می‌توایند 2 عدد خیار میل کنید.

خیار حاوی ویتامین های B است، که می تواند شما را سرحال بیاورد. همچنین ﺧﯿﺎﺭ ﺑﺮﺍﯼ ﺭﻓﻊ ﻧﻔﺦ ﺣﺒﻮﺑﺎﺕ مفید است. ﺩﺭ ﻏﺬﺍﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ آﻧﻬﺎ ﺣﺒﻮﺑﺎﺕ ﻣﺜﻞ ﻧﺨﻮﺩ ﻭ ﻟﻮﺑﯿﺎ ﻭ ﻋﺪﺱ ﺑﮑﺎﺭ ﺭﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺩﭼﺎﺭ ﻧﻔﺦ ﻧﺸﻮﯾﺪ دﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﭘﺨﺖ ﯾﮏ ﻋﺪﺩ ﺧﯿﺎﺭ ﺭﺍ ﺩﻭ ﻗﺴﻤﺖ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻪ ﺍﻥ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ ﺗﺎ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﻏﺬﺍ ﺑﭙﺰﺩ. ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﺑﺎﻋﺚ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﺗﺎ ﻧﻔﺦ ﺣﺒﻮﺑﺎﺕ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﻮﺩ. ﺩﺭﺿﻤﻦ ﻃﻌﻢ ﻏﺬﺍﯼ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﻫﻢ ﻋﻮﺽ ﻧﺨﻮﺍﻫﺪ ﮐﺮﺩ .

گوجه فرنگی حاوی ویتامین های A, B, C, K و مواد معدنی مانند کلسیم ، آهن و فسفر است که در تأمین انرژی و تقویت بدن مؤثر است.

پرتقال ، از ابتلا به بیماریهای سرطانی مانند سرطان مری ، دهان ، حلق و معده جلوگیری میکند .و شفاف کننده پوست شماست.

نوشیدن آب پرتقال قبل از ورزش و نوشیدن آب هندوانه بعد از ورزش باعث قوی تر شدن عضلات میشود.

خوردن کاهو ، مانع از ریزش و سفید شدن مو میشود.نعناع تنگی نفس و سکسکه را شفا میدهد.ضد نفخ بوده و سو هاضمه را برطرف میکند.

اگر روز را با نوشیدن یک لیوان آب و نصف لیموترش آغاز کنید. باعث ،تقویت مویرگ‌ها، درمان عفونتها ،گردش خون منظم، کاهش انقباضات ماهیچه‌ای، جلوگیری از سکته و از همه مهمتر یک سم زدای قوی برای دفع سموم بدن میباشد.

هنگام پوست کندن پیاز تا جایی که می توانید اشک بریزید. پیاز و سیر و فلفل، انتی بیوتیکهای طبیعی است. به طور کلی پیاز و سیر اشک سرطان را در می اورند. همچنین مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد پوست کندن پیاز و سوزش چشمان به دنبال آن سبب برطرف شدن هرگونه آلودگی و دود از مغز ما می شود.

عده ای به دلیل آنکه پوست کندن پیاز چشم هایشان را اذیت می کند اغلب از این کارپر فایده سرباز می زنند اما اگر بدانند پوست کندن پیاز تا چه اندازه به سلامت ذهن آن ها کمک می کند هیچ گاه این کار را ترک نمی کند.پوست کندن پیاز و به دنبال آن اشک و سوزش چشمانی که به دنبال آن می آید سبب می شود چشم ها آهسته تر پیرشوند و در سنین بزرگسالی دچار آب مروارید و پیری چشم نشویم. 

هنگام پوست کندن پیاز تا جایی که می توانید اشک بریزید زیرا سبب می شود تا چشم هایتان براق شود وهرگونه آلودگی از مغز شما پاک شود پس تا جاییکه می توانید پیاز پوست بکنید و نگران سوزش چشم هایتان نباشید.


صفحه156 از157

Go to top