سوسیس و کالباس در دراز مدت باعث سرطان گوارشی می‌گردد.

دکتر پیام فرح‌بخش متخصص تغذیه، گفت: سوسیس و کالباس دارای ترکیبات گوشت فراوری شده هستند و حاوی موادی مثل نیترات، نیتریت و نیتروزامین هستند که مصرف زیاد آنها سرطان زا است و توصیه می‌گردد که در کمترین حالت ممکن استفاده گردد و ذائقه خود را به مواد فراوری شده از جمله سوسیس و کالباس عادت ندهیم.

وی افزود: بهتر است برای استفاده از گوشت، از منابع گوشت تازه استفاده کنیم که شامل گوشت قرمز و گوشت مرغ و ماهی است واستفاده از کالباس و سوسیس در مواقع اضطرای زمانی که دسترسی به غذای معمول نداریم استفاده کنیم.

وی در پایان گفت: استفاده از سوسیس و کالباس در دراز مدت باعث ایجاد سرطان گوارش مثل معده ومری و روده‌ بزرگ یا کلون می‌گردد. علت ایجاد سرطان توسط این مواد بدلیل افزودنی‌های موجود در آن است.

 

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم، خوابیدن بلافاصله بعد از غذا خوب نیست و بهترین زمان برای خوابیدن حداقل دو ساعت بعد از غذا خوردن است.

اگر کسی تازه غذاخورده است و قصد خوابیدن دارد بهتر است ابتدا نیم ساعت به پهلوی راست دراز بکشد، منتهی نخوابد سپس نیم ساعت به پهلوی چپ دراز بکشد. این کار موجب می‌شود که تطابقی میان کبد و معده صورت گیرد و دراز کشیدن به سمت راست موجب می‌شود کبد بر معده قرار گیرد و غذا بهتر هضم شود چرا که کبد دارای طبع گرم است و معده را گرم می‌کند و به هضم غذا کمک می‌کند.

البته افراد از خوردن بیش از حد غذا پرهیز کنند چرا که عامل بیماری است و قبل از سیر شدن دست از غذا بکشند. در گذشته افراد اصول غذاخوردن را  بهتر رعایت می‌کردند، هیچ وقت با شکم سیر به رختخواب نمی‌رفتند.

افراد مسن حتماً قبل از خواب غذای با کیفیت مصرف کنند، در روایتی که منسوب به امام رضا آمده است که "شام خورده شود ولو به تکه نانی". افراد پیر باید مفصل تر از افراد جوان شام مصرف کنند ولی پُرخوری نکنند و افراد به این مسئله فکر نکنند که این فرد پیر و مسن است غذای سبک بدهیم بلکه بر عکس است اینها چون نیرو و توانشان کمتر است، باید غذای کامل تری مصرف کنند و نیاز دارند تا خواب راحت‌تری داشته باشند.

فتعلی؛ دستیار تخصصی طب سنتی ایران درباره وعده شام می‌گوید: متاسفانه بین زنان رعایت رژیم‌های متعدد غذایی متداول شده است و در میان کسانی که می‌خواهند رژیم بگیرند اغلب این مسئله باب شده که وعده شام را حذف کنند، در صورتیکه منابع طب سنتی و اسلامی هیچ کدام توصیه نکردند که وعده شام حذف شود.

شام وعده غذایی مهمی است و حذف آن افراد را ضعیف و ناتوان می‌کند، باید غذای مناسب مصرف شود. غذای مناسبی که بتواند شخص را سیر نگه دارد و فرد را تا صبح همراهی کند نه اینکه فرد به هوای اینکه می‌خواهد رژیم بگیرد با سالاد سبکی خود را سیر کند و بعد نصف شب از شدت ضعف بخواهد، دوباره از خواب بیدار شود این برایشان بسیار ضرر دارد و پیامدهای بدی می‌تواند برایشان داشته باشد.

 

 

 

 

به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل ازآفتاب، جواد واحدی، متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: میوه‌هایی که رنگ قرمز ارغوانی دارند بهترین آنتی اکسیدان محسوب می‌شود و از کبد فرد سم زدایی می‌کند در این نوع میوه‌ها، زغال‌اخته، آلو سیاه، شاتوت و سیب قرمز قرار دارند.

 

وی افزود: مرکبات مانند پرتقال و به خصوص لیمو ترش جزء میوه‌هایی محسوب می‌شوند که از کبد فرد سم زدایی می‌کند و در پیشگیری از ابتلا به کبد چرب موثر واقع می‌شود. این متخصص تغذیه با اشاره به میوه‌های سم زدای دیگر اظهار داشت: کیوی به دلیل آنکه سرشار از ویتامین C است، در ردیف آنتی اکسیدان‌ها قرار می‌گیرد و به همین دلیل این میوه می‌تواند از کبد فرد سم زدایی کند علاوه بر آن برخی ریز مغذی‌ها نیز به سم زدایی از این عضو بدن یاری می‌رساند.

صفحه164 از164

Go to top